Back to All Events

Cafékonsert: Christiania 12 – «Duke Ellingtons Europaturné, Oslo 1939»

Velkommen til en ny sesong med Cafékonserter!

Tradisjonen tro forvandler vi Store Sal til et intimt cafélokale og inviterer til musikalske og kulinariske godbiter på utvalgte lørdager. Vi åpner caféen kl. 12.00, så det er rikelig med tid til å nyte god mat og godt selskap frem til konsertene begynner kl. 13.00. Alle billetter selges med bordplassering, og abonnenter får i tillegg nytraktet kaffe klar på bordet ved ankomst. Hvert bord har seks plasser.

Et av de virkelig lysende navnene i jazzhistorien er pianisten, komponisten og orkesterlederen Duke Ellington. Med sitt orkester turnerte han Europa rundt i 1939. De holdt konserter bl.a. i Paris, Antwerpen, København, Stockholm – og ikke minst i Oslo, hvor konserten foregikk i Colosseum kino den 19. april. Det er i år 80 år siden dette celebre besøk! Duke Ellington besøkte Oslo også i 1958, 1967 og 1971. Er man passe patriotisk kan man kalle ham for en ekte Norgesvenn!

Ministorbandet Christiania 12s konsert tar utgangspunkt i repertoaret som ble fremført i 1939, med komposisjoner som bl.a. Black & Tan Fantasy, Mood Indigo, Sophisticated Lady og Caravan. Ellingtons karakteristiske «Jungle Sound», en mix av afrikansk og amerikansk kultur, ble utviklet sent på 20-tallet. Christiania 12 søker å dele denne litt mystiske siden av Ellingtons klangverden med Cafékonsert-publikummet, i denne helt unike oppsetningen!

Earlier Event: March 2
Cafékonsert: Swing'it Dixieband
Later Event: March 23
Cafékonsert: Gyldenløwe Brygge