Back to All Events

Kvartettserien: Quatuor Danel – «Krig og fred»

Det er med stolthet Kvartettserien åpner sin 7. sesong med et nytt bekjentskap for Oslo; Quatuor Danel. Skjønt nytt, mange av dere har kanskje støtt på denne veletablerte kvartetten, som går i sitt 28. år. Og med base i Brüssel har Kvartettserien også bladd om til nok en ny side i kartboka.

«Kjære Beethoven», skiver Grev Ferdinand Ernst Gabriel von Waldstein. «Du skal til Wien og oppfylle dine frustrerte drømmer…. Ved hjelp av utrettelig arbeid skal du motta Mozarts ånd fra Haydns hender.» Beethovens opus 18 nummer 2 er et deilig sted å være, en kvartettsesongs perfekte åpningsverk, og ble kanskje akkurat det greven forutså? Her er det lys, varme og fred, i programmets fortsettelse er det lite av det. Fred blir til krig og smerte.

Danel er den eneste kvartetten i verden som har gjort alle Weinbergs 17 strykekvartetter som konsertsyklus, flere ganger, og de sitter med unik kunnskap om verkene som de vil dele med oss.

Ansett for å være av de beste tolkere av Sjostakovitsj i dag, fremfører de verkene med vilje, kraft og intensitet, og klarer samtidig å gjøre det personlig og naturlig, og til kritikerkorpsets store entusiasme.

 

Program:

LUDWIG VAN BEETHOVEN – STRYKEKVARTETT NR.2 I G-DUR, OP.18, NR. 2 I G-DUR
MIECZYSŁAW WEINBERG – STRYKEKVARTETT NR.5 I B-DUR, OP.27
DMITRI SJOSTAKOVITSJ – STRYKEKVARTETT NR.3 I F-DUR, OP.73

MIECZYSŁAW WEINBERG - STRYKEKVARTETT NR.7 I C-DUR, OP.59, 2.SATS ’NOTTURNO’
FREMFØRES AV KRATOS QUARTET FRA UNG KVARTETTSERIE

Earlier Event: September 8
Cafékonsert: Ophelia Orchestra
Later Event: September 29
Cafékonsert: Ytre Suløen Jass-ensemble