Back to All Events

Cafékonsert: Ophelia Orchestra

Velkommen til en ny sesong med Cafékonserter!

Tradisjonen tro forvandler vi Store Sal til et intimt cafélokale og inviterer til musikalske og kulinariske godbiter på utvalgte lørdager. Vi åpner caféen kl. 12.00, så det er rikelig med tid til å nyte god mat og godt selskap frem til konsertene begynner kl. 13.00. Alle billetter selges med bordplassering, og abonnenter får i tillegg nytraktet kaffe klar på bordet ved ankomst. Hvert bord har seks plasser.

Ophelia Orchestra er et originalt innslag i det norske musikkliv. Ti musikere i kjole og hvitt spiller svingende musikk – ragtime, cake-walk, tidlig jazz, brasiliansk tango, foxtrot, shimmy, charleston – alt i originale og stiltro arrangementer fra forrige århundreskifte fram mot 2. verdenskrig. Ophelias musikalske leder, ragtime-spesialisten Morten Gunnar Larsen, har gjennomsøkt gamle notesamlinger fra New Orleans til Ringve museum i Trondheim og samlet en mengde originalt stoff. Sentrale på orkesterets repertoar er komponister som Scott Joplin, Eubie Blake, Irving Berlin, George Gershwin og Kurt Weill; med både instrumentale «rags», melodier fra gamle Broadway-show, og musikk fra europeiske kabaret-scener.

Ophelia Orchestra er blitt berømmet for sitt gode musikanteri og sine humørfylte fremførelser, i tillegg til en varm og sjarmerende klang som kommer fra den unike blandingen av strykere og blåsere. Vi har hørt dem så mange ganger før, men vi går aldri lei.