Back to All Events

Cafékonsert: Røshnes Jazz Band

Velkommen til en ny sesong med Cafékonserter!

Tradisjonen tro forvandler vi Store Sal til et intimt cafélokale og inviterer til musikalske og kulinariske godbiter på utvalgte lørdager. Vi åpner caféen kl. 12.00, så det er rikelig med tid til å nyte god mat og godt selskap frem til konsertene begynner kl. 13.00. Alle billetter selges med bordplassering, og abonnenter får i tillegg nytraktet kaffe klar på bordet ved ankomst. Hvert bord har seks plasser.

Bandet har sitt utspring fra korpsmiljøet i Sandefjord tilbake i 1979, og fortsatt er det fire medlemmer som har vært med fra starten. Musikantene var den gang mellom 14 og 16 år og langt fra «lovlige» på mange av stedene de spilte.

Bandet utviklet seg raskt og spilte allerede på Moldejazzen i 1981. Året etter sto New Orleans Jazz & Heritage festival for tur, og i 1987 ble gutta utnevnt til æresborgere av New Orleans. Mange konserter, klubbjobber og festivaler har det blitt i inn- og utland, med ulike gjesteartister som Helene Bøksle, Tricia Boutte, Steinar Albrigtsen, Morten Gunnar Larsen, Randi Tytingvåg, Gregg Stafford m.fl.

Den musikalske grunnsteinen for Røshnes Jazz Band er New Orleans-musikken i alle dets fasetter og variasjoner. Oppå dette legger bandet gjerne inn f.eks. Tom Waits eller Van Morrison-låter for å krydre repertoiret, alltid med genuin spilleglede og engasjement.

Knut Rømo – klarinett, sax
Geir Ellefsen – trompet, vokal
Jørn Johannessen – trombone
Hans Magne Enge Hansen – tuba
Knut G. Stenersen – trommer, vokal
Johnnie Harper – banjo

Earlier Event: October 12
Cafékonsert: The Sinatra Songbook
Later Event: November 23
Cafékonsert: Ytre Suløen Jass-ensemble