Back to All Events

Cafékonsert: Aspheim Oldtimers

Velkommen til en ny sesong med Cafékonserter!

Tradisjonen tro forvandler vi Store Sal til et intimt cafélokale og inviterer til musikalske og kulinariske godbiter på utvalgte lørdager. Vi åpner caféen kl. 12.00, så det er rikelig med tid til å nyte god mat og godt selskap frem til konsertene begynner kl. 13.00. Alle billetter selges med bordplassering, og abonnenter får i tillegg nytraktet kaffe klar på bordet ved ankomst. Hvert bord har seks plasser.

Aspheim Oldtimers er en sjelden kilde til kunnskap og underholdning og har en stamme musikere som på mange måter har skrevet norsk jazzhistorie. I 2009 gikk Gerhard Aspheim, bandets grunnlegger og høvding, bort. At bandet fortsatt bærer Aspheims navn er ingen tilfeldighet. Da Gerhard tok initiativet til bandet var han allerede en voksen mann, med en utrolig karisma og et hjerte for hotjazz. Større entusiast for gammeljazzen i Norge fantes knapt.

Dette kommer til å bli en sprudlende konsert, fylt med frisk jazz, hotte soloprestasjoner og gode låter!

Trompetist Øivind Kvarvåg vil du kanskje huske fra Riverside Jazzband og Trond Liens sekstett i 60-åra. Stein Thue er med på klarinett, sopransax og tenorsax, i tillegg til å synge som han var født i Louisiana. Jan Inge Melsæter kjenner vi som trombonist fra Ytre Suløens Jass-ensemble, og pianist Ivar Andresen er en av de virkelige veteranene i norsk jazz. Jan Brodin på banjo og tenorgitar er også bandets sangfugl nummer to. Sture Janson, aktiv bassist innen blant annet jazz og klassisk er med, mens Dan Erik Strømme er mannen som lar frustrasjon og glede få utløp på trommesettet.